Verkoopproces

Een nieuwbouwwoning kopen, hoe werkt dat?
Een woning kopen doe je niet iedere dag. Het zoeken en vinden van de juiste woning is leuk, maar ook spannend. Er komt veel bij kijken. Wij willen je daarom middels dit stappenplan informeren over het verkoopproces.
 • 1.
  Verkoop gestart

  De verkoop van de woningen van fase 4 en 5 is gestart. Alle informatie is op de website beschikbaar.

 • 2.
  Bekijk alle (beschikbare) woningen

  Bekijk alle beschikbare woningen en bekijk welke woning jouw ideale droomwoning is. Ben je benieuwd hoe de woning er in het ‘echt’ uit komt te zien? Dan kun je op de locatie van deze nieuwe wijk kijken, want dit is niet de eerste fase. De wijk is volop in ontwikkeling en de contouren van de wijk worden steeds beter zichtbaar. Misschien is er in de eerdere fases al een vergelijkbaar woningtype gebouwd! Dat maakt het nóg makkelijker om je een beeld te vormen.

 • 3.
  Nog vragen? Bel de makelaar

  Heb je nog vragen? De makelaar kan heel veel vragen beantwoorden. Ook als je twijfelt welke woning bij jouw situatie past kan hij je goed adviseren. Weet je nu welke woning jouw voorkeur heeft, neem dan vrijblijvend contact op met de makelaar om de mogelijkheden te bespreken.

 • 4.
  Afspraak met de makelaar

  Bij interesse plant de makelaar een afspraak met je in. Tijdens dit gesprek ontvang je de aanvullende informatie, waaronder de koop-/aannemingsovereenkomst van jouw gekozen nieuwbouwwoning. De makelaar neemt de ontvangen informatie gezamenlijk door. Ben je na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast? Dan zal de makelaar met je een nieuwe afspraak maken voor het tekenen van de koop- / aannemingsovereenkomst.

 • 5.
  Hypotheek afsluiten.

  Na het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten. Het afsluiten van de hypotheek is een belangrijk onderdeel en kan soms erg complex zijn. Wij werken samen met een project hypotheekadviseur. Indien gewenst kan de makelaar jouw gegevens bij hen aanleveren voor een persoonlijk advies.

 • 6.
  Afspraak met de kopersbegeleider.

  Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt heel wat kijken; uitbouw mogelijkheden, keuzes voor badkamer, toilet, keuken, binnendeuren etc. Deze keuzes geven je de mogelijkheid om de woning naar je eigen smaak aan te passen. Om al deze wensen goed en op tijd te verwerken zal de kopersbegeleider van Lithos bouw & ontwikkeling een aantal weken nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst getekend hebt contact met je opnemen voor een afspraak. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen besproken en kan de optielijst worden ondertekend.

  Tip: zorg dat je van te voren hebt nagedacht waar je het meubilair (zoals de tv, bank, eettafel etc.) neer gaat zetten en welke (uitbouw)opties je wenst. Aan de hand daarvan kun je bepalen of je extra lichtpunten, loze leidingen of stopcontacten nodig hebt.

 • 7.
  De overdracht bij de notaris.

  Je hebt de koopovereenkomst getekend, de bedenktijd is voorbij, de ontbindende voorwaarden zijn niet nodig gebleken, de opschortende voorwaarden zijn vervuld (o.a. 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning is onherroepelijk), de koop is definitief. Maar daarmee ben je nog geen eigenaar van de grond en de te bouwen woning. De grond dient namelijk nog officieel te worden overgedragen bij de notaris. De notaris regelt alle juridische zaken rondom de overdracht. De notaris zal je een uitnodiging sturen om de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) te komen ondertekenen. De verkoper en de notaris tekenen deze akte ook. Pas na ondertekenen van de akte ben je officieel eigenaar van de grond en de te bouwen woning.

 • 8.
  De bouwfase

  De koop is definitief! Je bent klaar voor de start van de bouw. In de aannemingsovereenkomst is afgesproken wanneer de start van de bouw zal aanvangen en wanneer de bouw voltooid zal zijn. Er is reeds gestart met het slopen van de opstallen en het bouwrijp maken van de grond, de aanleg van de kruising en het aanbrengen van de benodigde kabels en leidingen van de nutsbedrijven. Naar verwachting zal de bouw starten in Q4 2023.

 • 9.
  Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

  De bouw van de woningen duurt circa 1 jaar. Wanneer de woningen precies worden opgeleverd is afhankelijk van de start bouw, de voortgang van de bouw en verkoop. Via nieuwsbrieven word je regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwontwikkelingen.