Verkoopproces

Een nieuwbouwappartement kopen, hoe werkt dat?
Een appartement kopen doet u niet iedere dag. Het zoeken en vinden van het juiste appartement is leuk, maar ook spannend. Er komt veel bij kijken. Wij willen u daarom middels dit stappenplan informeren over het verkoopproces.
 • 1.
  Online start verkoop: 24 maart 2022

  U kunt vanaf dit moment de verkoopdocumentatie, zoals plattegronden, verkoopprijzen etc. vinden op de website.

 • 2.
  Hoe schrijf ik me in?

  Vanaf donderdag 24 maart 2022 kunt u zich via het inschrijfformulier op de website inschrijven, om in aanmerking te kunnen komen voor één van de nieuwbouwappartementen. U kunt maximaal 5 voorkeursappartementen aangeven. De deadline voor de inschrijving is donderdag 7 april 2022 om 12.00 uur.

 • 3.
  Toewijzing.

  De toewijzing geschiedt op basis van gunning door het projectteam en financiële haalbaarheid. De toewijzing vindt plaats op vrijdag 8 april 2022. Op de appartementen is een zelfbewoningsclausule van 3 jaar van toepassing en een anti-speculatiebeding eveneens van 3 jaar. Heeft u een appartement toegewezen gekregen? Dan neemt een van de verkopende makelaars vanaf maandag 11 april 2022 contact met u op om een afspraak te maken. Heeft u géén appartement toegewezen gekregen, dan ontvangt u een bericht dat u op de reservelijst staat.

 • 4.
  Afspraak met één van de makelaars.

  Indien u een nieuwbouwappartement toegewezen heeft gekregen, neemt de makelaar met u contact op en nodigt u uit voor een gesprek. Dit gesprek kan middels videobellen of op kantoor met gepaste afstand plaatsvinden. Tijdens dit gesprek ontvangt u de contractstukken, waaronder de verkooptekeningen en meerwerklijsten van uw gekozen nieuwbouwappartement. De makelaar neemt de ontvangen informatie gezamenlijk door. Bent u na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast? Dan zal de makelaar met u een nieuwe afspraak maken voor het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst.

 • 5.
  Hypotheek afsluiten.

  Na het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten, u heeft hiervoor een termijn van 2 maanden vanaf het tekenen van de overeenkomsten. Het afsluiten van de hypotheek is een belangrijk onderdeel en kan soms erg complex zijn. Wij werken samen met een project hypotheekadviseur. Indien gewenst kan de makelaar uw gegevens bij hen aanleveren voor een persoonlijk advies

 • 6.
  Afspraak met de kopersbegeleider.

  Bij het kopen van een nieuwbouwappartement komt heel wat kijken; keuzes voor badkamer, toilet, keuken, binnendeuren etc. Deze keuzes geven u de mogelijkheid om het appartement naar uw eigen smaak aan te passen. Om al deze wensen goed en op tijd te verwerken zal de kopersbegeleider van Lithos bouw & ontwikkeling een aantal weken nadat u de koop-/aannemingsovereenkomst getekend heeft contact met u opnemen voor een afspraak. Tijdens dit gesprek worden uw wensen besproken en kan de optielijst worden ondertekend.

  U krijgt ook toegang tot uw eigen woningdossier via het online klantenportaal van Lithos: Volg je Woning.

  Tip: zorg dat u van tevoren heeft nagedacht waar u het meubilair (zoals de tv, bank, eettafel etc.) neer gaat zetten en welke opties u wenst. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u extra lichtpunten, loze leidingen of stopcontacten nodig heeft.

 • 7.
  De overdracht bij de notaris.

  U heeft de koopovereenkomst getekend, de bedenktijd is voorbij, de ontbindende voorwaarden zijn niet nodig gebleken, de opschortende voorwaarden zijn vervuld, de koop is definitief. Maar daarmee bent u nog geen eigenaar van het appartementsrecht met de bijbehorende grond. De grond dient namelijk nog officieel te worden overgedragen bij de notaris. De notaris regelt alle juridische zaken rondom de overdracht. De notaris zal u een uitnodiging sturen om de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) te komen ondertekenen. De verkoper en de notaris tekenen deze akte ook. Pas na ondertekenen van de akte bent u officieel eigenaar van de grond en het appartementsrecht. De prognose van de oplevering is december 2023.

 • 8.
  De bouwfase

  De bouw is al gestart op 1 maart 2022.

 • 9.
  Hoelang duurt de bouw en wanneer worden de appartementen opgeleverd?

  De bouw van de appartementen duurt ongeveer 1,5 jaar. Wanneer de appartementen precies worden opgeleverd is afhankelijk van de voortgang van de bouw en de verkoop. Via nieuwsbrieven in het online klantenportaal van Lithos, wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwontwikkelingen.